Leuke fietstips

Fietsen in en rond Tielt

Tielt bevindt zich in het Brugse Ommeland, maar op een boogscheut van de Leiestreek. De fietsnetwerkkaart Brugse Ommeland laat je de regio ontdekken tussen Tielt en Brugge, en de fietsnetwerkkaart Leistreek brengt je van Tielt naar de Gentse regio.

Het Brugs Ommeland en de fietslussen richting Poeke / Nevele en Latem of richting Vlaamse Ardennen bieden heel wat mogelijkheden. Voor de recreatieve fietser zijn er de mooie ritjes tot 30 km ter beschikking. De geoefende fietser kan van hier uit perfect naar de Vlaamse Ardennen fietsen, via verkeersarme lussen de kunststeden Brugge en Gent bereiken of gewoon de streek rond Tielt verkennen.

Een fietsnetwerkkaart is te verkrijgen aan de onthaalbalie van het stadhuis of online te bestellen via de website van Westtoer: www.fietsen-wandelen.be

Meer inlichtingen:
Dienst Toerisme en Evenementen
Markt 13, 8700 Tielt
051 42 81 16

 

Enkele suggesties:

Fietstocht Amusant Platteland

Een Tieltse landbouwfietstocht in al zijn facetten. De landbouw en het landschap: het zijn twee uitgangspunten van deze nieuwe fietsroute. Het landschap bepaalt het type landbouw, maar ook de landbouw bepaalt mee het landschap. Landbouw geeft mee vorm aan de identiteit van onze stad en platteland. En daar zijn we fier op!

De routes zijn apart bewegwijzerd aan de hand van vier kleuren ‘Amusant Platteland’.

AmusantPlatteland_fietskaart.pdf [4,4Mb]

Met de fiets naar Brugge!

Brugge kan je zeker verleiden om een fietstocht vanuit Tielt te plannen. Troeven genoeg. Je fietst door de prachtig groene regio van het Brugse Ommeland over Wingene / Hertsberge / Oostkamp langs autoluwe wegen. Starten vanaf huis Mulle de Terschueren ( knooppunt 46) . Reken op 65 km heen en terug.

https://www.vlaanderen-fietsland.be/fietsroutes-provincie/west-vlaanderen

De Mankemerrie*** heeft een beperkt aantal fietsen ter beschikking. Fietsverhuur kan via 051 46 50 56